ICT Beveiliging

Door de toegenomen hoeveelheid digitale informatie en manier van communicatie is ICT Beveiliging voor bedrijven een complexe zaak.

Security scan by Automation ICT

De praktijk toont aan, dat goede beveiliging helaas nog niet altijd vanzelfsprekend blijkt te zijn. Vertrouwelijke documenten, telefoongesprekken en andere bedrijfskritische gegevens liggen maar al te vaak op straat.ICT Beveiliging

Als specialist met meer dan 20 jaar ervaring adviseren wij bedrijven met het afstemmen van beleidsterreinen, bewustwording, controles en naleving.

ICT Beveiliging is geen routine, maar moet verankerd zijn als beleid in uw bedrijf. Wij helpen bedrijven om deze beveiliging te integreren.

We adviseren bijvoorbeeld security audit die bedrijven helpt de bedreigingen in kaart te brengen en te verdedigen. We bespreken de trends, de samenhang van informatiebeveiliging versus fysieke beveiliging. De doelstelling van uw nieuwe beleid en bijbehorend toekomstig takenpakket.

Veel voorkomende advies is  een zogenaamde penetratietest uit op uw interne netwerk. Dit is een check van uw computersystemen en infrastructuur op kwetsbaarheden, waarbij deze kwetsbaarheden ook werkelijk gebruikt kunnen worden om op deze systemen in te breken of de bedreiging vast te stellen. De tests vind om legitieme redenen plaats, met toestemming van de eigenaars van de systemen die gecheckt worden, met als doel de systemen juist beter te beveiligen.

Een website penetratietest kan zinvol zijn als u gebruik maakt van een of meer websites waarin vertrouwelijke gegevens worden verwerkt. Dit kunnen webwinkels zijn, CRM systemen die gekoppeld staan aan interne servers of  andersoortige systemen met identiteit of financiële gegevens.

Welke adviezen we ook geven voor uw bedrijf, we denken met de processen mee. Het verbeteren van de veiligheid van uw systemen en het verruimen van kennis en bewustwording voorop.

We werken altijd volgens de leidraad responsible disclosure opgesteld door de Minister van Veiligheid en Justitie. Deze leidraad is een handreiking voor organisaties en melders voor het op een verantwoordelijk wijze melden en afhandelen van kwetsbaarheden in informatiesystemen en (software)producten.

Neem direct contact met ons op

Naam*

Emailadres*

Telefoonnummer